markt overgewaardeerd met 40-50% (of meer)?

  • Gepubliceerd

Ik volg Macro-analist Stephanie Pomboy reeds meer dan tien jaar en ben telkens verbaasd over haar kennis en intelligentie. Bovendien blijkt tot heden steeds uit te komen hetgeen ze voorspelde. Stephanie komt terug in deel 2 van een interview dat Adam Taggart met haar maakte, waarin ze uitlegt waarom ze een pijnlijke recessie voorspelt, evenals een substantiële afwaardering – mogelijk wel 50% of meer – voor financiële activa in het komende jaar of zo. Onderaan vertaalde ik de hoogtepunten uit dit uitstekende interview.

Vertaling belangrijkste punten uit de video:

Stephanie Pomboy 0:00
Dus wat betreft het tijdsbestek waarop dat gebeurt, hangt het echt af van wanneer en hoe snel de markten beginnen terug te keren naar normale waarderingen, wat een haircut van aanzienlijke omvang zou vereisen. Ik heb de berekening al een tijdje niet gedaan. Maar weet je, het was 40-50% op de aandelenmarkt, gewoon gebaseerd op de traditionele Buffett-maatstaf van aandelenmarktkapitalisatie ten opzichte van het bbp, een paar maanden geleden, dus ik kan me niet voorstellen dat het wezenlijk is verbeterd. We hebben het dus over een grote knipbeurt.

Stephanie Pomboy 1:37

Het hangt allemaal af van wat de markten zullen doen. Ik zie seculiere deflatie als het grotere probleem. En dat is een functie van schulden en demografie. Er zijn geen krachtigere krachten voor deflatie dan schulden en demografische factoren. En we hebben beide in grote aantallen als het gaat om deflatoire druk,

Adam Taggart 2:01
Je hebt daar een geweldig gezelschap naast je die hetzelfde beweert: Lacey Hunt staat naast je.

Stephanie Pomboy 2:06
Er is geen beter bedrijf dan dat. En dat is dus niet om cyclische inflatie binnen de context van de seculiere deflatie uit te sluiten, net zoals je een cyclische bullmarkt kunt hebben in de context van een seculiere bearmarkt; het is eigenlijk hetzelfde idee. En dus kan deze inflatie die we hebben gezien, net als de inflatie die we in 2007 zagen, snel wegebben met deflatie van financiële activa en het afbouwen van de schuldenlast, wat ongelooflijk is. deflatoir. Wat het tijdsbestek betreft waarop dat zal gebeuren, hangt het opnieuw af van wanneer en hoe snel de markten beginnen terug te keren naar normale waarderingen, wat een haircut van aanzienlijke omvang zou vereisen. Ik bedoel, ik heb de wiskunde al een tijdje niet gedaan. Maar weet je, het was 40-50% op de aandelenmarkt, gewoon gebaseerd op de traditionele Buffett-maatstaf van aandelenmarktkapitalisatie ten opzichte van het bbp. Weet je, een paar maanden geleden, dus ik kan me niet voorstellen dat het materieel verbeterd is. Dus weet je, we hebben het over een grote knipbeurt. En dan komen we weer bij de hele kwestie waar u en ik het over hebben gehad, over de klap voor de bedrijfs- en overheidspensioenen, en hoe dat zich zal uiten in de omgekeerde welvaartseffecten, die ook deflatoir zijn. Maar timing is uiteraard niet mijn sterkste punt. Ik denk dat uw publiek waarschijnlijk rigoureus instemmend knikt. Die timing is niet mijn sterkste kant. Maar op de lange termijn denk ik dat we duidelijk een lagere inflatie zullen zien, dit was een cyclische stijging die te wijten was aan zowel problemen met de toeleveringsketen als aan overlappende fiscale en monetaire stimuleringsmaatregelen, een soort perfecte mix van dingen.  Dat is nu aan het verdwijnen. Dus dat is wat ik voor je heb. Ik ga raden wat je volgende vraag is. En dat is, Houd ik van obligatierendementen? Staatsobligaties hier? Vanwege mijn inflatievisie? Is dat uw volgende vraag?

Facebook
Twitter
Email
Print