Frequently Asked Questions

Bekijk hier de meestgestelde vragen over Trend Trading Compass

Trend trading is een strategie waarbij een trader posities inneemt op basis van de richting van de markttrend. Het doel is om te profiteren van de trendbeweging door posities in te nemen in de richting van de trend, met als doel te kopen wanneer de markt stijgt en te verkopen wanneer de markt daalt.

Voor iedere normale mens die open van geest is en wil begrijpen waar hij mee bezig is. Welke opleiding u heeft gevolgd, heeft geen enkel belang.  U dient wel de moeite te doen om de cursus te lezen. Nog beter is het om de persoonlijke cursus, dus face to face met mij te volgen.  U kan dan zoveel vragen stellen als u wenst. 

Indien je onze training video’s goed begrijpt is het niet absoluut noodzakelijk. De privé opleiding raden we wel aan omdat ik uw persoonlijkheid zal leren kennen en u persoonlijk zal kunnen wijzen op de fouten die u veel kans zal maken. Fouten kunnen heel veel geld kosten bij het traden en kan u beter vermijden.

Neen, u dient niets bij te betalen en het trading platform is gratis. Als u zelf zal beginnen traden dient u natuurlijk wel geld op uw rekening te plaatsten of een funded account te openen.

Uw trading account is van u en blijft van u. Wij hebben er niets mee te maken en kunnen er niet aan, net zoals uw bankrekening.

We hebben heel veel tijd gestoken in het ontwikkelen van ons handelssysteem en het schrijven onze cursus, video’s en daar stop het niet mee. Wij steken iedere dag tijd in het opvolgen van de website, dus het gesloten deel voor leden waar we iedere dag de signalen aanpassen van de twee handelssystemen. Iedere week geven we ook een nieuwe lijst met de grootte van de posities die u dient te nemen, dit berekend op een portefeuille van EUR 10.000.  Indien de waarde van uw portefeuille groter is, dient u de grootte van uw posities evenredig hieraan aan te passen.  We leggen u in detail uit wanneer u grotere posities moet nemen en met hoeveel u de aangegeven waarde op onze tabel dient te vermenigvuldigen.

Wij blijven ook verder testen en zullen hoogstwaarschijnlijk nog uitbreiden naar meer producten en bijkomende handelssystemen om tot nog betere resultaten te komen. Eens u lid bent, kan u daar allemaal van genieten. 

Wij hebben voor u al het opzoek en rekenwerk al gedaan, waardoor u iedere dag, slechts 15 à 20 minuten nodig hebt om na te zien of u posities moet openen of sluiten.

U krijgt ook een tabel die de grootte aangeeft van de positie die u moet nemen, in verhouding met de grootte van uw portefeuille.

Er zijn verschillende belangrijke factoren om in gedachten te houden bij het handelen op de beurs, de belangrijkste is risicobeheer. Het beheersen van risico’s is cruciaal omdat er altijd een kans is op verlies bij handelen op de beurs. Het is belangrijk om een plan te hebben voor het beheersen van risico’s en het beperken van verliezen, bijvoorbeeld door stop-loss orders te gebruiken of door alleen posities in te nemen met een beperkt risico-rendementsprofiel. Andere belangrijke factoren zijn het hebben van een effectieve handelsstrategie, het beheersen van emoties en het hebben van realistische verwachtingen.

Metatrader 4 en Metatrader 5.

Omdat ze makkelijk werken, professioneel zijn, zeer lage handelskosten, meestal alleen de spread.

De spreads zijn ook heel laag bij onze provider die toelaat om met microlots te traden, hetgeen nodig is voor beginners. In onze cursus leggen we uit waarom. 

Hier zijn twee antwoorden voor:

Als u met eigen kapitaal wenst te traden raden we aan om te starten met  €10.000 als minimum op je handelsrekening. Je kan eventueel ook met  €5.000 starten, maar dan kan je maximaal vier tot zes posities tegelijk nemen. Het zal dan enkele jaren langer duren om tot dezelfde winstcurve te komen als ons TTC systeem.

Eens je meer geld hebt verdiend en je portefeuille dus meer waarde heeft, kan je beginnen met je posities te vergroten. Maar we leggen dit in detail tijdens de opleiding.

Heeft u niet genoeg kapitaal om een eigen account te openen? Geen probleem, u kan ook een funded account openen waarbij u enkelen test fases moet afleggen en een kapitaal van ongeveer €160.000 zal krijgen voor maar €1000. Let wel op er zijn regels te volgen. Meer informatie volgt tijdens uw opleiding!

We zullen de fundamenten van handelen uitvoerig behandelen, de vereiste psychologische mindset bespreken, ons concept gedetailleerd toelichten, de redenen achter onze handelsstrategieën uitleggen en praktische toepassingen demonstreren. Een uitgebreide lijst van praktische aspecten zal aan bod komen, waaronder het begrijpen van het handelsplatform, mijn keuze voor een specifiek platform en de redenen daarachter, het instellen van je scherm, het plaatsen van orders, het sluiten van posities, en nog veel meer. De opleidingen zijn gericht op praktische toepasbaarheid; we streven ernaar om alle aspecten grondig te behandelen, zodat je daarna zelfstandig aan de slag kunt gaan.

Nee dit is niet echt nodig, maar best begrijpt u enkele begrippen, zodanig dat u weet waar u mee bezig bent. De signalen van mijn systemen zijn heel eenvoudig.