Interview van Adam Taggart met Jonathan Treussard

  • Gepubliceerd

Jonathan Treussard was een voormalige partner van Research Affiliates en nu de oprichter van Treussard Capital Management. Jonathan deed academisch onderzoek over financiële bubbels bij UCLA. Hij concludeert dat we in het midden van één zitten.

De korte samenvatting van dit interview vindt u hieronder:

• Op basis van zijn academisch onderzoek aan de UCLA, waarin hij eerdere zeepbellen in de aandelenmarkten analyseerde, beoordeelt Jonathan de huidige aandelenwaarderingen op een 4 uit 5 op de bubbelmeter

• De aandelenkoers van Nvidia en het marktvertrouwen in de AI Boom vertonen zeker veel kenmerken van het soort buitensporige uitbundigheid dat we vóór veel marktcorrecties zagen. Jonathan is niet enthousiast over het op de markt brengen van nieuw kapitaal tegen de huidige prijzen.

• Wall Street maakt waarschijnlijk gebruik van het huidige enthousiasme van de markt om overgewaardeerde producten (zoals de beursgang van Reddit) aan beleggers te verkopen zonder rekening te houden met hun belangen. Hij is vooral bezorgd betreffende ‘engineered yield’-producten.

• Jonathan beveelt aan om door de overheid gesteunde hypotheken te beschouwen als een defensieve investeringsstrategie. • Hij moedigt persoonlijk welzijn aan door zich minder te concentreren op geld en prestige en meer op de factoren die werkelijk vervulling in het leven bieden, zoals relaties, creativiteit en doelgerichtheid.

Facebook
Twitter
Email
Print