2 oktober 2023 TTC update

  • Gepubliceerd

Op dit moment zijn we druk in de weer met het historisch backtesten van enkele nieuwe handelssystemen. Volgens onze eerste testen is er één systeem dat het schitterend doet en een ander geeft ook zeer goede resultaten. Enkele testen zijn echter niet voldoende. Om volledig zeker te zijn of een handelsprogramma de moeite waard is dient het een backtest te ondergaan van minimaal tien jaren in een 15-tal totaal verschillende markten. 

Het vraagt veel tijd en energie om dit goed te doen. Eén van deze handelssystemen is niet programmeerbaar. We merken dat een tienjarige test van één markt enkele dagen manueel werk in beslag neemt. Maar de resultaten van het systeem zijn tot nu schitterend in vergelijking met onze andere testen over dezelfde periode.  We hopen dat ze zo blijven tijdens het testen van de andere 12 markten. 

Enkele maanden geleden kregen we slecht nieuws van ons favoriet platform, waar Bitcoin niet meer kan verhandeld worden. We hebben getracht dit op te vangen door Bitcoin via een andere provider te handelen, maar na enkele maanden bleken de kosten bij deze provider zo hoog dat ze een groot deel van onze winsten teniet deden. Handelen om een provider rijk te maken, daar hebben we weinig zin in.  

We zien mogelijkheden om in Bitcoin te handelen via Tradestation in de USA. We onderzoeken nu of Tradestation een goede oplossing zou kunnen zijn. Tradestation heeft het voordeel dat je er dankzij Easylanguage, makkelijk kan programmeren en systemen historisch backtesten.

Facebook
Twitter
Email
Print