Bekende trading boeken

  • Gepubliceerd

Market Wizards

Jack D. Schwager is de auteur van de bestsellers reeks Market Wizards, die 5 boeken omhelst met interviews en conversaties met succesvolle traders. Telkens laat hij de lezer meekijken hoe het achter de schermen er bij hen aan toe gaat. Je kan uit deze boeken enorm veel leren.  Hoe zij te werk gaan, de psychologie van het traden en vooral dat zij allemaal enorm veel belang hechten aan risico beheer.

Market Wizards

Following the Trend

In dit boek legt Hedge fund manager Andrew Clenow uit hoe zijn fonds te werk gaat en geeft hij vele details over goede trend systemen. Hij legt vooral uit waarom de meeste mensen falen, omdat ze op de focus leggen op verkeerde zaken, terwijl andere zaken veel belangrijker zijn.  Hij laat zien dat de meest succesvolle Hedge fondsen met trend systemen werken en min of meer allemaal hetzelfde doen. Het verschil in performance wordt gemaakt door de producten waarin zij handelen.

Het tweede deel van dit boek is zeer interessant omdat hij een jaar na jaar analyse maakt van de resultaten van zijn eigen Hedge fonds. Het geeft een diep inzicht wat het handelen met trend systemen inhoudt, niet alleen waar de opportuniteiten liggen maar ook welke problemen er zullen zijn.  

boeken post 1 foto 2
Facebook
Twitter
Email
Print